SAYTEV 1. Sokak Futbolu Turnuvası - 2017

SAYTEV-Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı, 19 Ekim'de Düzenlediği Sokak Futbolu Turnuvası Sonuçlandı. Turnuva "Takımını Kur Mahalleyi Salla" sloganıyla Yusuf Kaptan Sahasında Yapılmıştır.

 

SAYTEV - Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı, 29 Ekim Pazar günü “Takımını Kur Mahalleyi Salla” sloganıyla düzenlediği Sokak Futbolu Turnuvası Sonuçlandı. Lefkoşa'da Yusuf Kaptan Sahası'nda yapılan turnuvaya 13-15 ve 15-17 yaş aralıklarında altışar kişilik takımlara ücretsiz olarak yapılmıştı. SAYTEV'den yapılan açıklamaya göre, turnuva 25 takımın katılımı ile tamamlandı. Sokak futbolu kurallarının geçerli olduğu turnuva toplam 180 civarında çocuğun katılımı ile sonuçlandı. Saat 12 de başlayan turnuva saat 17.00 de ödüllerin verilmesi ile sonuçlandı. 13-15 yaş aralığında ilk üç 1- Lapda Real 2- Genclik United 3- İsimsizler oldu . 15-17 yaş aralığında ise 1- Surlariçi Madrid 2- Alayköy 3- Çıkmaz Sokak oldu. Açıklamada SAYTEV'in sanata, eğitime, tarihe ve kültüre yönelik projelerin yanı sıra spora da destek vermeyi sürdüreceğinin altı çizildi. SAYTEV açıklamasında vakıf olarak yürüttükleri çalışmalarda birincil hedef kitle olarak belirledikleri gençlerin spor yapmasının önemine vurgu yapıldı ve sokak futbolu turnuvalarının 2018 yılında daha da büyüyerek devam edileeğinin altı cizildi. 2018 şubat ayından itibaren okullar arası bir sokak futbolu turnuvası yapılacağının bilgisi veren SAYTEV Yönetimi. Özellikle Surlar içi Bölgesine yönelik faaliyetlerin çoğalması gerektiğinin de önemini belirtti. 

 

Şahap Aşıkoğlu
SAYTEV koordinatörü 

 

Bir milletin kültürünü kontrol etmek, o milletin dilini kontrol etmekle; bir milleti imhâ ise nesilleri mâzisinden, tarihinden ve bilhassa millî ve mânevî değerlerinden koparmakla mümkündür.

B. Lewis

İletişim Bilgileri

Çitköy Sokak, No: 4 Yenişehir

Lefkoşa / KKTC via Mersin 10 Turkey

T: (+90 392) 227 1251

M: info@saytev.org

E-bültenimize üye olun